Voorstellingen geannuleerd

Lieve en beste Papegaaiers, waarde gasten van Toneelgezelschap De Papegaai,

Het is met een groot gevoel van teleurstelling dat ik, mede namens het bestuur van De Papegaai, jullie moet mededelen, dat wij hebben besloten om de voorstellingen van ‘Club La Centuria’ van volgende week in theater Singer Laren te annuleren. Van uitstel komt geen afstel, aangezien wij ernaar streven om deze fantastische muzikale voorstelling te gaan opvoeren in Singer eind mei/begin juni 2022. Het hoeft natuurlijk geen betoog, dat dit voor iedereen een grote tegenvaller is. Er is in de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt om deze voorstelling mogelijk te maken. Om in het zicht van de haven, als de laatste puntjes nog op de i zouden worden gezet, dit besluit te moeten nemen, is natuurlijk ongelofelijk zuur.

Waarom nu dit besluit?

De afgelopen dagen zijn er drie belangrijke factoren geweest die ons hebben genoodzaakt ‘Club La Centuria’ te annuleren en te verplaatsen naar het voorjaar van 2022.

  1. Het coronavirus heeft inmiddels fors toegeslagen bij de cast. De cast bestaat uit volwassenen, tieners en kinderen. Zowel achtergrondzangers, solisten en ook een enkeling uit de band zijn geveld door corona en moeten dus in quarantaine blijven, conform de richtlijnen van het RIVM. Voor de meesten betekent dit, dat zij pas na de voorstellingen uit quarantaine mogen komen. Op dit moment zijn er uiteraard nog meer gevallen niet uit te sluiten en wellicht zelfs te verwachten. Ondanks dat iedereen is gevaccineerd en voorafgaand aan elke repetitie een zelftest heeft gedaan, is het onverhoopte toch feit geworden. Ik denk, dat velen nu hetzelfde horen in hun naaste omgeving en ook de meest recente corona-ontwikkelingen in Nederland wel volgen via de media.
  2. Nadat, tijdens de ingelaste persconferentie van vorige week vrijdag, premier Rutte al een appèl deed om verstandig te doen en op individuele basis je verantwoordelijkheid te nemen, hebben we natuurlijk allemaal de exploderende coronacijfers van afgelopen week kunnen volgen en de daarmee toenemende druk op de zorg. Wij bemerkten een steeds groter onbehagen bij cast & crew (en hen die hun na staan) om deze productie ‘coûte que coûte’ door te laten gaan. We hebben gelezen, dat in het professionele circuit nu ook afgelastingen aan de orde van de dag zijn (André Rieu-kerstconcert Maastricht…). Ons mooie gezelschap staat voor vreugde, plezier in aanloop naar- én na afloop van een voorstelling. Daar is op dit moment dus helaas geen sprake van.
  3. Ons publiek bestaat voor een deel uit een wat oudere populatie dan het gemiddelde in Nederland. Wij zagen steeds meer afzeggingen voor de voorstellingen en een risico van massale ‘no shows’ onder onze leden.

Wat zijn de gevolgen en wat kunt u van De Papegaai verwachten?

  • Wij gaan de voorstelling opnieuw plannen voor de week van 31 mei 2022 in Singer Laren. Regisseur, spelers en muzikanten zijn enthousiast en gaan er een prachtige show van maken met nóg meer enthousiasme en professionaliteit in een dan (hopelijk bijna) corona-loze wereld.
  • Iedereen, die een kaartje heeft besteld en betaald, krijgt binnen een aantal dagen het geld teruggestort. Mocht dit in een enkel geval niet lukken, neem dan contact op met Marjet Luijpen (depapegaai@gmail.com) secretaris in ons bestuur. Wij hebben in onze administratie alle e-mails van onze gasten/niet leden en zullen hen in het voorjaar benaderen of er interesse is om wederom een kaartje te kopen. Leden worden uiteraard via de Papegaai-mails geïnformeerd.
  • Nazorg geven aan iedereen, die bij deze productie – naast tijd – ook ziel & zaligheid erin heeft gestoken! We hebben alles geprobeerd om een afgelasting te voorkomen, maar een bittere teleurstelling blijft het natuurlijk toch. Als u zelf iemand uit de cast & crew van ‘Club La Centuria’ kent of mocht tegenkomen, geef hem/haar een virtuele knuffel en een zoen. Ze verdienen het echt allemaal!

Tenslotte, dank aan allen voor jullie niet aflatende steun aan De Papegaai. We hebben het bijzonder gewaardeerd tijdens dit moeizame afgelopen jaar.

Namens alle betrokkenen en ons gehele bestuur, een gevederde en hartelijke groet!

Niels Onkenhout

Voorzitter Toneelgezelschap De Papegaai