Mussen en Zwanen en De Vergulde Papegaai

Lieve en beste Papegaaiers,

Het zijn roerige tijden, waarbij de niet vrijwillig gekozen rust rond COVID-19 in het voorjaar, deze zomer ingeruild lijkt te worden voor de onrust veroorzaakt door heftige anti-anderhalve meterprotesten en verhitte diversiteitsdiscussies. Te midden van al deze heftigheid bevindt zich uw baken van culturele stabiliteit: De Papegaai.

Mussen en Zwanen
Stabiliteit betekent geenszins, dat uw toneelgezelschap inactief is. Álles behalve dat! De afgelopen weken hebt u kunnen kijken naar Liefdesbrieven, het digitale toneelfeuilleton met in de hoofdrol Corien van den Wall Bake en Bart Neervoort. Vanaf vandaag kunt u de voorstelling Mussen en Zwanen bekijken. Ook deze voorstelling is – als videofilm – online te zien! En wel via deze YouTube-link:

 

Voor een optimale beleving adviseren wij u – indien mogelijk – de video te streamen naar uw smart-tv en met elkaar, onder het genot van een glas (lustrum)wijn, te genieten van een heerlijk uur toneel!
Nog even ter informatie: Mussen en Zwanen is van de hand van Haye van der Heyden en is een cabareteske komedie rond vier mensen, die zich staande proberen te houden op het hellend vlak van de liefde. Ook in ons snelle, digitale tijdperk blijken oergevoelens als jaloezie, macht en egoïsme de basis te vormen voor een tragikomische vreugdedans rond verliefdheid, concurrentie en overspel. Het onderwerp lijkt haast actueel: ‘mussen’ staan in het stuk symbool voor mensen, die geen succes hebben en ‘zwanen’ voor mensen, die juist heel succesvol zijn. Alle personages hebben de ambitie om succesvol en gelukkig te zijn en willen dus een zwaan worden… Mussen en Zwanen wordt opgevoerd én geregisseerd door Carola La Grouw, Iris van der Does, Pedro Dubislav en Guido Boone. De filmproductie is in handen van Leonie van Oosten Slingeland.

Najaarsvoorstelling 2020
In de vorige brief, die u van ons in mei hebt ontvangen, deelden wij u mee, dat we ons uiterste best zouden doen om de najaarsvoorstelling in november van dit jaar door te laten gaan. Dit streven is er nog steeds, maar we kunnen u op dit moment nog geen uitsluitsel geven over het concrete plan voor de voorstelling in november. De overheidsregels met betrekking tot het theaterbezoek zijn iets versoepeld en dat biedt perspectief. Dus wellicht is er een mogelijkheid om op een creatieve manier toch tot een voorstelling te komen, maar zeker is dat nog niet. Wij houden u op de hoogte!

De Vergulde Papegaai
Hoewel het doorgaan van de najaarsvoorstelling dus nog ongewis is, zit De Papegaai in het najaar niet stil. We gaan iets bijzonders doen: een unieke voorstelling van De Gevulde Papegaai. Ter gelegenheid van ons lustrum omgedoopt tot: De Vergulde Papegaai. Van maandag 14 tot en met zaterdag 19 september aanstaande wordt u gefêteerd op het beste uit het liedjesrepertoire van De Papegaai uit de afgelopen 100 jaar! Het belooft een onvergetelijke voorstelling te worden, die zich helemaal gaat afspelen in de tuin van Singer Laren! Zet het vast in uw agenda! U wordt uiteraard in een later stadium nog uitgebreid over de nadere details betreffende De Vergulde Papegaai geïnformeerd.Lustrum

Zoals ook in de vorige brief aangegeven, is de verdere viering van ons eeuwfeest doorgeschoven naar het volgend jaar. In die brief is u gevraagd zaterdag 19 juni alvast in uw agenda te blokkeren. Maar omdat de kans aanwezig is, dat het Nederlands Elftal dan een wedstrijd in het kader van het Europees Kampioenschap voetbal speelt en wij natuurlijk ook de Oranjefans onder De Papegaai-leden in ons midden willen hebben, is besloten het Lustrumfeest te verschuiven naar vrijdagavond 25 juni 2021. Graag dus die datum ook in uw agenda zetten!

Lieve mensen, wij wensen u veel plezier toe met het bekijken van de voorstelling Mussen en Zwanen. Degenen, die met vakantie gaan, wensen wij een fijne tijd toe. Hopelijk zien wij elkaar weer (met in achtneming van de anderhalve meter afstand), gebronzeerd, verkwikt en uitgerust én vol goede zin tijdens het grootste liedjesfeest van het Gooi: De Vergulde Papegaai!
But I know we’ll meet again some sunny day…

Met zonnige toneelgroeten,

Het Bestuur van Toneelgezelschap De Papegaai,

PS: Geniet nu elke zomeravond van onze elysische Lustrumwijn! Een ravissante Chardonnay, jolige Sauvignon Blanc en delicieuze Pinotage. Alle drie van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Snow Mountain. Slechts €60,- per doos van 6 flessen. Te bestellen via: https://depapegaai.com/lustrum-wijn/. Bij voorbaat dank en geniet – zoals bij ons in het Gooi gebruikelijk – met mate…