Audities

Lieve en beste Papegaaiers!

 

Auditie!

Dames en heren, jongens en meisjes! We hebben er allemaal lang op moeten wachten, maar er kan weer geauditeerd worden! En wel voor een grootse, muzikale productie, die in november van dit jaar gaat plaatsvinden. Dit alles ter viering van het eeuwfeest van ons geweldige Toneelgezelschap De Papegaai. Coronagedwongen hebben we maandenlang op stok gezeten en slechts op beperkte schaal van ons kunnen laten horen. Maar in november van dit jaar vliegen we weer uit onze kooi en gaan we weer helemaal en ouderwets uit ons dak! Op een manier, die past bij een gezelschap, dat – inmiddels – al meer dan 100 jaar bestaat en dat springlevend is!

Wat gaan we doen in november?

Op 25, 26 en 27 november gaan we ons 20ste lustrum vieren met een spectaculaire voorstelling! Een muzikale show met veel liedjes en dit alles live begeleid door een achtkoppig orkest onder leiding van onze muzikale alleskunner René Citroen. Er wordt inmiddels volop en met passie aan script en muziek gewerkt met straks als geweldig eindresultaat: een kleurrijke, blockbuster show, die een onvergetelijk feest voor oog en oor wordt!

Wie hebben we nodig?

Wie niet? We zijn op zoek naar mensen in alle leeftijden. Mannen en vrouwen, jongens en meisjes. Jong en oud en alles daar tussenin. Dus ook kinderen (vanaf zeven jaar), tieners, twens en oudere jongeren en jongere ouderen. Iedereen is welkom! Wil je zingen of heb je zin om te dansen? Meld je dan aan. Er is ook veel ruimte voor nieuwe acteurs en actrices. Dus ook een oproep aan onze huidige leden om leuke, nieuwe mensen, die nog geen lid zijn van De Papegaai – maar wel graag ‘ns keer op echt podium willen staan – mee te nemen naar de auditie!

Wanneer zijn de audities?

Deze vinden plaats op zondag 30 mei aanstaande. Het wordt een auditie, die corona-proof is. Dus geen zorgen! René Citroen en Bas Groenenberg (regisseur) zullen aanwezig zijn. Iedereen krijgt een tijdstip (‘timeslot’) toegewezen, zodat mensen niet tegelijk in de auditieruimte zijn. Zorg er wel voor dat je vijf minuten van tevoren aanwezig bent. Je wordt dan opgevangen door iemand van het bestuur. Na je aanmelding word je geïnformeerd over wat je kunt voorbereiden en hoe laat je waar verwacht wordt.

Wanneer starten de repetities?

Na de zomervakantie, als de meesten zijn ingeënt, gaan we twee keer per week van start met de repetities. In de maand juni, dus voor de zomervakantie, gaat René Citroen alvast apart met wat mensen aan het werk om te kijken in welke toonsoort de liedjes moeten komen te staan en om eventueel alvast wat liedjes te repeteren.

Liever in de productie?

Geen geslaagde voorstelling zonder kwaliteit achter de schermen. Dus zijn we ook zijn we op zoek naar mensen, die het leuk vinden om mee te werken in het productieteam. Dus kleding, decor en grime. Ook hier kun je je voor aanmelden.

Waar meld je je aan?

Ga naar: www.depapegaai.com en klik op het blok AUDITIES. Daarna kun je je aanmelden. Wijst zich allemaal vanzelf. Nogmaals: na aanmelding ontvang je via e-mail van het bestuur van De Papegaai nader bericht over je timeslot en de auditielocatie.

Lieve en beste Papegaaiers, laten we er met elkaar een daverende jubileumshow van gaan maken! Wij hebben er in ieder geval enorm veel zin in. De Papegaai gaat eindelijk weer vliegen!

Met enthousiaste groeten,

Mede namens het bestuur van Toneelgezelschap De Papegaai

Monique Woerdman & Leonie van Oosten Slingeland

Bestuurslid Tooneel & Bestuurslid Muziek