DE VERENIGING

5dae50_63ab388faec14b47804e9f3a22c21aea.jpg

HET BESTUUR

niels

Niels Onkenhout (1961) woonachtig te Laren. Functie: voorzitter. Voorafgaand aan het voorzitterschap ben ik vier jaar penningmeester geweest. Geboren en getogen in Blaricum, waar ik als kind mijn grootvader en vader op het toneel in Singer heb zien staan. Mijn ouders schreven vroeger cabaret, mijn moeder heeft posters voor De Papegaai ontworpen en getekend en mijn oudere broers en zusters mochten soms figureren. Ook mijn vader is gedurende 10 jaar in de jaren ‘60 -‘70 penningmeester van De Papegaai geweest. Je kan dus wel zeggen dat ik ‘Papegaaien-bloed’ heb. Ik speel zelf sporadisch, maar heel graag mee als er tijd is. Mijn debuut als hopman van de padvinderij zal mij nog lang heugen! 

Marjet Luijpen (1962). Functie: secretaris. Geboren in Rotterdam, opgegroeid in Brabant en via Leiden en Amsterdam in 1989 in Blaricum komen wonen. Getrouwd met Willem, samen hebben wij vier kinderen, die inmiddels allemaal het ouderlijk huis hebben verlaten. Zolang ik me kan herinneren heb ik interesse gehad voor toneel, muziek, musical en ballet, maar altijd ‘veilig’ vanuit de zaal, ik heb nog nooit zelf op het toneel gestaan. Mijn eerste keer achter de schermen in het Singer theater was voor de musical van groep 8 van onze oudste. Dankzij de vier kinderen heb ik jaren achter elkaar de (aan)kleding verzorgd én gemaakt voor de musicals van school. Ik ben al meer dan tien jaar lid van de Papegaai en heb in die tijd van heel veel voorstellingen mogen genieten. In 2019 heb ik voor Plaza Suite de kleding gedaan. Zo ook voor de voorstelling Geslaagd?!. Mijn organisatorische vaardigheden wend ik graag aan in mijn functie als secretaris van De Papegaai.

Patrick Leenheers (1969) Functie: penningmeester. Patrick Leenheers, wonend in Laren sinds 2006 met wijlen mijn vrouw Sophie van Haaps en onze twee zonen Adriaan en Alexander. Mijn eerste Papegaai ervaring was in 1999, bij de productie La Moda, een voorstelling waarin ik en mijn vrouw werden getypecast als: Het Echtpaar. Aangemoedigd door Joop Stokkermans hebben we het jaar erna meegedaan met Laren de Eeuw. In de laatste tien jaar heb ik gespeeld in grote en kleine muzikale producties: Wilde Zwanen, De Reünie, Mauve – Stokkermans en De Gevulde Papegaai. In mijn laatste voorstelling, Zeg Wat Doe Jij Eigenlijk?, deden we met z’n vieren mee. Meestal voor de schermen actief, heb ik me als voorzitter van het lustrumbestuur in 2016 ingezet voor het 95-jarig bestaan van de vereniging. In mijn werkend leven ben ik Director bij THNK School of Creative Leadership in Amsterdam

Charles Borremans (1958) is een geboren Naarder en woonde de eerste tien jaar van z’n leven in Huizen. Keerde – na een verblijf in Brabant en Utrecht – in 1988 weer terug in het Gooi. Woonde eerst in Naarden en sinds 1999 in Bussum. Ik had reeds op jonge leeftijd de smaak van het toneelspelen te pakken en was daar ook in m’n studententijd graag mee bezig, zowel op de planken als bestuurlijk. Ben sinds 2013 actief voor De Papegaai. Schreef mee aan De Reünie en stond met deze cabaretvoorstelling ook op het toneel. Speelde daarna mee in het toneelstuk Festen en in de komedie Het Toneelstuk. Deed in 2016 nog mee aan De P-Mannetjes. Trad in het najaar van 2015 toe tot het bestuur van De Papegaai en bekleed daarin de functie van algemeen bestuurslid, verantwoordelijk voor communicatie en PR. Ben in het werkzame leven partner bij een Amsterdams reclamebureau.

Leonie van Oosten Slingeland (1978) woont in Laren. Functie: bestuurslid Muziek. Toen ik het cassettebandje van de musical Hamdorff in handen kreeg, dacht ik: dat wil ik ook! Dus toen er audities voor een volgende muzikale productie kwamen, was ik erbij. Dat is inmiddels 20 jaar geleden. Ondertussen heb ik aan meerdere producties meegedaan. Vooral musical en cabaret, maar ook toneel. Er is niets leukers dan De Papegaai! Samen met Pedro heb ik een tweeling van 5 jaar. Ik werkte voor televisieproducties en maak nu zelfstandig (bedrijfs)filmpjes.

Monique Woerdman (1968) woont in Laren. Functie: bestuurslid Toneel. Mijn ‘hobby’ toneel is enigszins uit de hand gelopen. Ik speel vanaf mijn 16e bij verschillende gezelschappen. Mijn debuut bij De Papegaai was 10 jaar geleden bij Oude mensen. Ik regisseerde een toneelworkshop en ‘Papegaaide’ bij Closer (2010), Jurk (2011) en Het Toneel-Stuk (2015), God van de Slachting (2017), en Plaza Suite (2019). In de tussentijd speelde ik elders, regisseerde een kindermusical, gaf kinderworkshops en deed in 2016 de regie van het toneelstuk Blijvend Applaus. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en werk voor Bergman clinics. Mijn hoofdtaak bij De Papegaai is de programmering van de toneelstukken. Wat mij altijd weer verrast is, hoe er in drie maanden tijd, bij elke nieuwe cast & crew onderling een hechte, bijna familiaire band ontstaat. Heel trots ben ik, dat ik deze taak bij dit geweldige gezelschap mag vervullen.

Sabine de Bruijn-Fijn van Draat (1964) Functie: bestuurslid nummer 6 (manusje van alles). Opgegroeid in ’t Gooi, denk ik dat ik op mijn 12e mijn eerste cabaretvoorstelling van de Papegaaien zag. Hoe leuk was dat! Na vele omzwervingen ben ik in 2002, met Michiel en onze drie dochters in Blaricum komen wonen. Toen ik eind 2016 een e-mail onder ogen kreeg met de oproep, dat er tekstschrijvers werden gezocht voor de Gevulde Papegaai, was dat voor mij het moment om de stoute schoenen aan te trekken. Twee van onze drie dochters woonden niet meer thuis en tot dan toe waren mijn teksten voor liedjes blijven steken tussen de schuifdeuren: voor huwelijken, 50+verjaardagen, jubilea en ga zo maar door. Vlak voor de kerst stuurde ik mijn eerste tekstje in. Het ging over een Billy boekenkast. De reactie was lauw. De twijfel sloeg toe. Bijna had ik het opgegeven. Maar ja, mijn schoonzus drukte mij op het hart dat dit hoorde bij een ‘artistieke doorbraak’ naar een podium. Dus nog maar een tekst, en nog een tekst, en nog eentje. En ik kreeg gehoor, want (delen van) mijn teksten werden gebruikt voor De Gevulde Papegaai. Vervolgens mocht ik meeschrijven met Zeg Wat Doe Jij Eigenlijk?. Ideeën werden teksten, en teksten heuse scenes dankzij de inzet van de regisseur, acteurs, kleding, rekwisieten, decor, muziek, licht, et cetera. Er ging een wereld voor mij open toen ik zag wat er achter de schermen allemaal gebeurde. Zo leuk en zo leerzaam! In mijn werkende leven ben ik secretaris van een goede-doelen-stichting. Ik zal de komende jaren niet alleen tekstueel maar ook organisatorisch achter de schermen een bijdrage proberen te leveren.