IN de schijnwerpers?

AuditieS

Voor onze producties zijn we regelmatig op zoek naar acteurs, musical-, zang- en danstalenten. Op deze pagina vindt u alle informatie over aankomende audities en aanmeldprocedure. Audities en repetities vinden plaats in de Larense Montessorischool. Repetities vinden plaats op woensdagavond en zondagochtend/-middag. Houd dat dan vrij in de agenda. 

—————————

AUDITIE ‘VOLMAAKTE VREEMDEN’

 Het nieuwe jaar is weer begonnen! Bladzijde 2022 slaan we om, om op pagina 2023 weer een nieuw Papegaai-verhaal te schrijven. Om te beginnen, doen we dat met het toneelstuk Volmaakte Vreemden, onder regie van Kevin Hassing en waarvoor binnenkort geauditeerd kan worden én waarvoor je natuurlijk van harte bent uitgenodigd!

Wanneer en waar?

Zondag 29 januari, in de Larense Montessorischool, De Leemkuil 4, Laren, van 10:00 tot 13:00 uur.

 Creatief Team

 • Regie: Kevin Hassing [regisseerde eerder voor De PapegaaiHet Toneel Stuk (2014) en Plaza Suite (2019)]
 • Productie: Anahí Jansen García en Caroline Snoep

 

Synopsis

Zeven goede vrienden (drie koppels en een vrijgezel) komen samen voor een etentje. Ze besluiten – als spelletje – om hun mobiele telefoons op tafel te leggen en elk tekstberichtje of telefoontje dat ze ontvangen onmiddellijk te delen met hun tafelgenoten om te bewijzen dat ze niks voor elkaar verborgen houden. Naarmate de avond vordert, worden meer en meer geheimen onthuld. Zo komen ze tot de ontdekking, dat ze toch wat minder van elkaar wisten dan gedacht…

 Script

Het script is gebaseerd op de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti uit 2016. Deze film (https://www.youtube.com/watch?v=YDJLs4QGBlQ) is in 2021 in Nederland uitgebracht onder de titel Alles op Tafel (https://www.pathe.nl/film/25421/alles-op-tafel) met een hoofdrol voor Linda de Mol. Het script van Volmaakte Vreemden is uit het Italiaans in het Nederlands vertaald door Simon de Ruijter en Monique Woerdman.

Interessant en overigens volstrekt irrelevant feit

In juli 2019 werd de film vermeld in het Guinness Book of Records als film, waarvan de meeste remakes ooit zijn gemaakt. Op dat moment waren er 18 versies! Dat was nog vóór de film met Linda de Mol. 

 Rollen (zeven volwassenen en een 17-jarig meisje)

 • Gastheer en -vrouw: Richard en Eva Boormans (45 – 55 jaar)
 • Dochter Sofie (± 17 jaar)
 • Eeuwige vrijgezel: Pol (45 – 50 jaar)
 • Bevriend stel, al langer getrouwd: Charlotte en Levi Mertens (45 – 55 jaar)
 • Pasgetrouwd stel: Bianca en Casper (30 – 35 jaar)

 

Als je auditeert, is dit het commitment

 • Start: woensdag 1 februari 2023
 • Repetities: alle woensdagen van 20:00 tot 23:00 uur en zondagen van 10:00 tot 14:00 uur
 • Geen repetities in de voorjaarsvakantie (zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart) en in de meivakantie (zaterdag 29 april tot zondag 7 mei). NB: er is dus wél een repetitie op zondag 7 mei
 • Speelweekend: te bepalen in onderling overleg. Zo’n zes weken voor de voorstelling is gebruikelijk
 • Singerweek: maandag 29 mei tot en met vrijdag 2 juni (voorstellingen: donderdag 1 en vrijdag 2 juni).

Regisseur Kevin Hassing kan niet wachten om de regie van dit uiterst amusante toneelstuk op zich te nemen. Nu nog: een enthousiaste cast! Dus: doe je mee? Je kunt je al direct opgeven via: secretaris@depapegaai.com.

Om het nog extra leuk te maken, kun je ook een vriend of vriendin, die altijd al een keer acterend op het toneel heeft willen staan, vragen om (samen met jou) te auditeren. Dat die persoon (nog) geen lid is van De Papegaai, is geen probleem. Ook niet-leden mogen auditeren (we verwachten wel, dat ze lid worden als ze worden gecast)!


Aanmelden